Üniversitemiz ile İŞKUR Arasında Öğrencilerimize Maddi Destek ve İş Deneyimi Sunan İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yayın Tarihi : 13.02.2025

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü ile iş birliği protokolü ve yüklenici sözleşmesi imzaladı.

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Sedat Aktan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAPUM) Başkanı Doç. Dr. Adnan Aktepe ve İŞKUR yetkilileri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Gençlik Programı ile öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerine engel olunmadan Üniversitemizin bilimsel çalışmaları başta olmak üzere; sürdürülebilir kampüs faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, akademik ve idari faaliyetler ile dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetleri gibi birçok farklı alanda görev almalarının sağlanacağını ifade etti. Öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamasının yanı sıra maddi destek de sunan programın kazanımlarının, özellikle iş bulma sürecinde öğrencilerimiz tarafından daha iyi anlaşılacağını belirten Rektörümüz, programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Gençlerimize istihdam fırsatı sunan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkür etti.

Protokol, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ve Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin tarafından imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından günün anısına fotoğraf çektirildi.

Başvuru Tarihleri: 17-21 Şubat 2025

İŞKUR Gençlik Programı’na katılmak isteyen öğrencilerimiz, genclik.iskur.gov.tr adresi üzerinden 17-21 Şubat 2025 tarihleri arasında başvuru yapabilir ve program detaylarını öğrenebilir.

Katılımcıların belirlenmesinin ardından 03.03.2025 tarihinde başlayacak olan program, 29.06.2025 tarihinde bitecek. Toplam kontenjanı 978 kişi olan program boyunca katılımcılar; bir haftada en fazla 3 gün, saat olarak ise en fazla 22.5 saate kadar eğitimlere katılabilecek.

AR-GE faaliyetleri, laboratuvar çalışmaları, akademik ve bilimsel projeler, bilgi ve teknoloji sistemleri gibi birbirinden farklı alanlarda bilgi ve deneyim kazanma fırsatı sunan program kapsamında katılımcılara günlük 1083 lira ödeme yapılmasının yanı sıra kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak.

Üniversitemizin çalışma yaptığı alanlarda düzenlenecek eğitimlerle birlikte öğrencilerimiz iş sağlığı ve güvenliği, iş ahlakı, motivasyon ve stres yönetimi, kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim, finansal okuryazarlık ve bağımlılıkla mücadele gibi konularda da eğitim alacak.